باید و نبایدهای تغذیه در سفر اربعین 

باید و نبایدهای تغذیه در سفر اربعین 

بر کسی پوشیده نیست که تغذیه یکی از مهم‌ترین جنبه‌های آمادگی برای پیاده‌روی اربعین است؛ چنان‌که تغذیه مناسب می‌تواند به فرد کمک کند انرژی لازم برای پیاده‌روی طولانی را داشته باشد، از خستگی و ضعف جلوگیری کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید.
کد خبر: ۱۵۱۲۷۱۱
نویسنده دکتر کریم پرستویی | متخصص تغذیه
 
باتوجه به این‌که پیاده‌روی اربعین یکی از بزرگ‌ترین تجمعات سالانه جهان است، در چنین شرایطی تغذیه مناسب برای حضور در این تجمع ارزشمند، ضرورتی جدی محسوب می‌شود؛ ضرورتی که با همزمانی این مناسبت با فصل گرما، بیشتر ازهر وقت دیگر خودش را نشان می‌دهد. یکی ازمسائلی که توجه به آن در فصل تابستان ودرسفر اربعین امسال بایدموردتوجه قرار بگیرد، توجه به تأمین آب بدن است؛ به این صورت که منتظر نمانیم تا تشنه‌مان شود بلکه به‌صورت پیش‌فرض، معیارمان بر این باشد که روزانه به اندازه دو لیتر (حدود هشت لیوان) آب مصرف کنیم. علاوه بر آن، در نظر داشته باشیم که مصرف چای و قهوه را که ادرارآور هستند و باعث کم‌آبی بدن می‌شوند به حداقل برسانیم.فراموش نکنیم که در این فصل، مواد غذایی، قابلیت بالایی برای فاسد شدن دارند و لازم است که به‌طور جدی از مصرف هرگونه موادی که زمانی بیشتر از یک‌ساعت از طبخ آنها گذشته پرهیز کنیم.توصیه جدی مااین است که ازمصرف سبزیجاتی مانندسالاد که نمی‌دانیم نحوه شست‌و‌شوی آنها چگونه بوده خودداری کنیم تا‌ احتمال بروز برخی بیماری‌ها مانند وبا به حداقل برسد. افزون بر این باید ضرورت مصرف میوه را نیز جدی بگیریم. 
واقعیت این است که میوه‌ها به‌دلیل فیبر بالایی که دارند باعث می‌شوند فرد به یبوست دچار نشود. پس در مرحله اول بهتر است برای مصرف میوه، سراغ آن‌دسته از میوه‌هایی برویم که می‌توانیم پوست‌شان را جدا کنیم. در مرحله دوم توصیه می‌شود نیاز بدن به میوه را در این ایام با میوه‌های خشکی که می‌توانیم با خودمان ببریم تأمین کنیم. در زمینه مصرف لبنیات، چه بهتر که از مصرف شیر در این ایام پرهیز کنیم چراکه به‌طور کلی بدن ما ایرانی‌ها پذیرش کمتری برای شیرهای مختلف دارد و می‌تواند سیستم گوارش‌مان را مختل کند. اگر هم در شرایط خاص، تصمیم به مصرف شیر گرفتیم، تحت هیچ شرایطی سراغ نوشیدن شیرهای باز و فله‌ای نرویم و فقط از شیرهای بسته‌بندی و استریلیزه استفاده کنیم.توصیه‌ دیگر همراه داشتن چند کنسرو برای چند وعده غذایی است.واقعیت این است که ذائقه ما ایرانی‌ها با غذاهای عربی چندان همخوانی ندارد وغذاهای چرب و شور و... در موکب‌های عربی ممکن است نظم دستگاه گوارش مسافران را دچار اختلال کند. پس چه بهتر که دو گزینه غذاهای کنسروی جوشیده شده و استفاده از غذاهای موکب‌های ایرانی را جدی بگیریم. 
در این میان فراموش نکنیم که باید از مصرف غذاهای کنسروی موجود در مسیر پرهیز کنیم، چراکه ممکن است به اندازه کافی حرارت ندیده باشند. به‌همراه‌داشتن آجیل‌ها و مغزیجات هم می‌تواند کمک‌کننده باشد آن‌هم در شرایطی که نمی‌خواهیم تن به خوردن هر غذایی بدهیم. در پایان فراموش نکنیم که با وجود فراوانی مواد غذایی در این ایام و در طول مسیر، زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی نیز عاملی است که می‌تواند سلامت زائران را به‌خطر انداخته و بهره بردن آنها از این سفر معنوی را به حداقل برساند.  
newsQrCode
برچسب ها: اربعین غذا نذری
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰